Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ STRING ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

Αν φοράτε string , τότε πολύ πιθανόν έχετε  βρει 
την αιτία του πονοκεφάλου σας.”
Αυτό το trendy αξεσουάρ όλων των σύγχρονων κοριτσιών και γυναικών, προκαλεί έναν ιδιότυπο μηχανισμό τραυματισμού στο σώμα με πολλές παρενέργειες.

Υπάρχουν δυο διαφορετικοί μηχανισμοί, που ενεργοποιούνται από την παρατεταμένη χρήση των εσωρούχων string. Ο ένας αφορά, αυτόν που προκαλεί τα γυναικολογικά προβλήματα και ο άλλος αυτόν που προκαλεί τα μυοσκελετικά και άλλα. Στην πρώτη περίπτωση, οι έρευνες έδειξαν ότι το στενό string κατά την χρήση του, τρίβεται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, με αποτέλεσμα να μην προστατεύει και να τραυματίζει την περιγεννητική περιοχή -αφού λόγω του μικρού σχήματος ουσιαστικά δεν την καλύπτει- και να δημιουργεί εστίες μόλυνσης που συντελούν στην ανάπτυξη διαφόρων μικροβίων και λοιμώξεων, όπως οι μύκητες, η τριχομονάδα  και άλλα.
Ο κόκκυγας διαθέτει πολλές νευρικές  απολήξεις, οι οποίες δέχονται συνεχώς ερεθίσματα από την τριβή του στενού υφάσματος στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπερφορτώνεται το δίκτυο του νευρικού συστήματος και να προκαλεί πόνους και εντάσεις όχι μόνο στην περιοχή του κόκκυγα αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του σώματος που επηρεάζονται έντονα από το νευρικό σύστημα, όπως το κεφάλι.
Nα σημειωθεί ότι, τα συμπτώματα εμφανίζονταν 
ακόμα και σε κορίτσια των 14-15 ετών

Μέτρα προστασίας
 - Αν θέλετε να συνεχίσετε να το φοράτε, προτιμήστε string από βαμβακερά υφάσματα και όχι συνθετικά.
- Μην χρησιμοποιείτε string καθημερινώς στην εργασία, ιδιαιτέρα αν δουλεύετε πολλές ώρες καθίστη, διότι αυξάνει  την πιθανότητα να τραυματίσετε τον κόκκυγα.
- Μην κοιμάστε με το string. Στην διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας περιστρέφεται πολλές φορές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τραυματιστεί η περιοχή όσο και την ημέρα. Μπορεί ακόμα και να μειώσει την ποιότητα του ύπνου σας.
- Αποφεύγετε την χρήση του σε περιπτώσεις έντονης δραστηριότητας, όπως το γυμναστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου