Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΦΟΡΗΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ- SOS

ΤΟ LAPTOP ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ
Όπως έχει αποδειχθεί, όταν ένας άνδρας κάθεται με το laptop στην αγκαλιά του, ανεβαίνει η θερμοκρασία των γεννητικών του οργάνων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ποιότητα του σπέρματος. Δεν υπάρχει  αντιμετώπιση, εκτός από το να τοποθετείται το laptop επάνω σε γραφείο.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility, περιγράφει πως οι ερευνητές τοποθέτησαν θερμόμετρα στο όσχεο 29 νεαρών ανδρών που είχαν ένα laptop στα γόνατά τους. Αυτό που ανακάλυψαν είναι πως ακόμη και με ένα μαξιλάρι κάτω από τον υπολογιστή, η θερμοκρασία της περιοχής αύξανε αισθητά.
Ουρολόγος Yefim Sheynkin του State University 
της Νέας Υόρκης λέει:
«Εκατομμύρια ανδρών χρησιμοποιούν laptops, ειδικά αυτοί που είναι σε αναπαραγωγική ηλικία. μέσα σε 10-15 λεπτά, η θερμοκρασία του όσχεου φτάνει σε θερμοκρασίες πέραν των ορίων ασφαλείας, άσχετα αν οι χρήστες δεν το αντιλαμβάνονται»
 
 Η αύξηση της θερμοκρασίας του όσχεου κατά ένα μόλις βαθμό κελσίου, μπορεί να βλάψει το σπέρμα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η θέση των όρχεων εκτός σώματος, τους βοηθάει να παραμένουν κάποιους βαθμούς ψυχρότεροι από το εσωτερικό του σώματος, κάτι που είναι απαραίτητο για τη παραγωγή σπέρματος.

«Δεν λέμε πως όποιος χρησιμοποιεί φορητούς υπολογιστές θα πάψει να είναι γόνιμος, όμως αν τον χρησιμοποιεί συστηματικά, ίσως προκαλέσει κάποια αναπαραγωγικά προβλήματα, καθώς το όσχεο δεν έχει αρκετό χρόνο για να δροσιστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου