Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, δίνονται ελπιδοφόρα μηνύματα για σοβαρές αναπηρίες.
 
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου ‘Ευαγγελισμός’ κ. Δαμιανός Σακάς, δήλωσε: ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε δέκα ασθενείς στην Ελλάδα, η ερευνητική εφαρμογή νέου τύπου βηματοδοτών εγκεφάλου ‘τρίτης γενιάς’.


Οι βηματοδότες αυτοί έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν πληροφορίες από τον εγκέφαλο και να τροποποιούν αναλόγως την ηλεκτρική διέγερση για καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα και μεγάλο αριθμό πόλων διέγερσης, κάτι που επιτρέπει πολύ πιο εξειδικευμένη και αποτελεσματική θεραπεία σε σχέση με την έως σήμερα μονοπολική διέγερση.

 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 25χρονου ασθενή από το Κονγκό που έπασχε από ανίατη, εξαιρετικά περίπλοκη διαταραχή. Επί οκτώ έτη, το σώμα του λάμβανε το σχήμα ‘S’ και κάθε προσπάθεια κίνησης γινόταν εξαιρετικά επώδυνη με αποτέλεσμα να σωριάζεται στο έδαφος. Μετά από ενέργειες της Εκκλησίας της Ελλάδος και την προσωπική παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ‘Ευαγγελισμός’, όπου το ανίατο πρόβλημα θεραπεύθηκε πλήρως με τη νέα τεχνολογία βηματοδοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου