Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΒΡΕΤΑΝΙΑ:"ΞΑΝΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ''


Εκστρατεία για την επιστροφή των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στα βρετανικά σχολεία ξεκίνησε στην Αγγλία, με επικεφαλής την ιστορικό, συγγραφέα και παρουσιάστρια ιστορικών εκπομπών, Μπέτανι Χιουγκς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sunday Times», πολλές διασημότητες έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους σε αυτό το εγχείρημα, όπως ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο θεατρικός συγγραφέας Τομ Στόπαρντ, ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Κόλιν Ντέξτερ και η ηθοποιός Τζοάνα Λάμλεϊ.
«Ολοι τους δηλώνουν ευεργετημένοι από την εκμάθηση κλασικών γλωσσών στο σχολείο» όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα των «Sunday Times».
«Με έκαναν αυτό που είμαι» δηλώνει ο Μπόρις Τζόνσον. «Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μου συνέβησαν, είναι ότι υποχρεώθηκα να κάνω λατινικά από 11 χρόνων και αρχαία ελληνικά από 12» τονίζει ο Κόλιν Ντέξτερ, ο οποίος, προτού γίνει επιτυχημένος συγγραφέας, δίδασκε αρχαία ελληνικά και λατινικά.
 Ακόμη, η Μπέτανι Χιουγκς, η οποία έχει παρουσιάσει στη βρετανική τηλεόραση ντοκιμαντέρ για την αρχαία Σπάρτη, το βασιλιά Μίνωα και την Ωραία Ελένη, επισημαίνει ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τις γλώσσες αυτές, που μέχρι πρόσφατα πολλοί θεωρούσαν «νεκρές».
 
Προκειμένου να προωθήσει αυτή της την προσπάθεια, δημιούργησε μια ειδική ιστοσελίδα στη διεύθυνση «www.classicsforall.com.», όπου τα σχολεία που θέλουν να συνεργαστούν με καθηγητές αρχαίων ελληνικών ή λατινικών μπορούν να αναζητήσουν εκεί το προσωπικό, αλλά και κατάλληλα βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου