Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

O ''MR ZARA'' ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ
Ο ΖΑRA ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΗΝΙΑ 
ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ

Αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χλιδάτα αποχαιρετιστήρια πάρτι, ο 9ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο «Mr Zara» Αμάνθιο Ορτέγκα, ανακοίνωσε ότι έφτασε η ώρα να αποσυρθεί από τα ηνία της επιχείρησης του.
Ο 74χρονος επιχειρηματίας, πλουσιότερος άνδρας στην Ισπανία και 9ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου εξήγησε πως ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία του ομίλου Inditex (στον οποίο ανήκουν και τα Zara) ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του ομίλου, Πάμπλο Ίσλα.
Ο Mr Zara, μάλιστα, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον 47χρονο διάδοχο του στην προεδρική καρέκλα ο οποίος -όπως ο ίδιος τόνισε- συνδυάζει ιδανικά εμπειρία και νιότη ενώ κατά τη διάρκεια της 5ετούς θητείας του κατάφερε να κάνει «άνοιγμα» στην Ασία για τα Zara ενώ εγκαινίασε και το online κατάστημα αγορών zara.com.
O 74χρονος Ορτέγκα, γιος ενός υπαλλήλου των τραίνων που ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια στη Λα Κορούνια με ένα μικρό κατάστημα, αφήνει μια «αυτοκρατορία» στην ένδυση που μετρά 1449  καταστήματα σε όλα τον κόσμο με ετήσια έσοδα πάνω από 7 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου