Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΚΑΜ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

O ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ
Ένας πίνακας που παραπέμπει στον Εσταυρωμένο με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη βρετανική κοινωνία και όχι μόνο. Ο πίνακας φιλοξενείται σε γκαλερί τέχνης στο Κεντ και τιτλοφορείται «Ακούστε εμένα και όχι αυτούς».
Ο ποδοσφαιριστής φορά την μπλούζα της εμφάνισης της Εθνικής Αγγλίας, ακάνθινο στεφάνι και αιμορραγεί στα χέρια και στα πόδια. Κάτω από τα πόδια του είναι ένα τρόπαιο του Μουντιάλ, αλλά και το «Ζιλ Ριμέ», που απονέμονταν στους ποδοσφαιριστές μέχρι το 1970. Πάνω από το κεφάλι του είναι ζωγραφισμένο ένα χαρτονόμισμα. Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες, που αναγκάστηκε να παρέμβει ακόμη και η αστυνομία στην υπόθεση, για να μιλήσουν με το δημιουργό του πίνακα.  
Ο Johnny Cotter, δημιουργός του πίνακα, ύστερα από τις πιέσεις των αστυνομικών δέχτηκε να κατεβάσει τον πίνακα από την έκθεση, ωστόσο δεν θεωρεί ότι έκανε κάτι μεμπτό.
«Δεν είναι πίνακας κατά του Χριστιανισμού. Το θέμα είναι να αναρωτηθούμε ποιους λατρεύουμε στον 21ο αιώνα», δήλωσε για το έργο του ο Cotter, ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι ο Θεός ή είναι άνθρωποι σαν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και άνθρωποι από ριάλιτι που πληρώνονται και τους θαυμάζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου