Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ - ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΓΑΤΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΕΔΙΩΞΑ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΛΟΓΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ
Η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά και ο σύζυγος της Γιώργος Λιάγκας πριν ένα περίπου μήνα είχαν πει στην εκπομπή τους, με καλεσμένη την φιλόζωη Πέγκυ Ζήνα που έχει ένα κουνελάκι, ότι έδιωξαν το γάτο από το σπίτι τους επειδή...είναι έγκυος. Σε ένα παραλήρημα ανευθυνότητας, άγνοιας και ελλιπούς ενημέρωσης, το ζευγάρι Σκορδά-Λιάγκα θεωρούν το Τοξόπλασμα  ως κίνδυνο που υπάρχει ...ούτως ή άλλως σε κάθε γάτα και μπορεί να μεταδοθεί ακόμα...και από την ατμόσφαιρα, όταν ζεις με τη γάτα σου.
Τόσο αυτοί όσο και ο γυναικολόγος που παρακολουθεί την κ Σκορδά όμως προφανώς αγνοεί ότι ΔΕΝ είναι όλες οι γάτες μολυσμένες και ειδικά οι οικόσιτες, που εμβολιάζονται,δεν βγαίνουν στο δρόμο, δεν τρώνε ωμό και πιθανό μολυσμένο κρέας και έχουν μηδαμινή πιθανότητα να έχουν το τοξόπλασμα.
Ακόμα όμως και αν φοβάσαι την μετάδοση, σαν έγκυος, πρέπει επίσης να γνωρίζεις ότι το τοξόπλασμα μεταδίδεται μόνο από τα ΚΟΠΡΑΝΑ της γάτας. Με λίγα λόγια, πρέπει να μην είσαι προσεκτικός κατά την αλλαγή της άμμου της γάτας, να την αλλάζεις χωρίς γάντια και τελικώς να...καταπιείς μολυσμένες ακαθαρσίες της.

Μάλλον λοιπόν το ζευγάρι Σκορδά-Λιάγκα άλλαζε την άμμο της γάτας χωρίς γάντια και μετά έπιανε και έτρωγε και ένα..μεζεδάκι από κει και είχε κάνει προφανώς και εξετάσεις στη γάτα και ήταν θετική σε τοξόπλασμα, για να φοβάται τόσο πολύ και να διώξει όπως είπαν 
τη γάτα από το σπίτι.
Τα δημόσια αυτά πρόσωπα, που έχουν δυστυχώς βήμα στην τηλεόραση να λένε ότι τους κατέβει, μεταδίδουν λανθασμένα μηνύματα, σε μια κοινωνία, την ελληνική, που δυστυχώς είναι πολύ πίσω και φοβάται τα ζώα και τις ''ασθένεις που μεταδίδουν''.


πηγη: adespoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου